top of page
Yazarın fotoğrafıPOZİTİF İZ

Maymunçiçeği’ni Merak Edenler Buraya

Güncelleme tarihi: 10 Eyl 2022

Üç pandemiyi aynı anda yaşadığımız bu günler, güncel ve doğru bilgiye en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanlar.

Tanımlanalı 40 yıl olan HIV’in bile henüz %100 doğrusunu bilmiyorken Covid-19 girdi hayatımıza. Tam buna alıştık derken bir de üçüncü pandemi Maymunçiçeği çıktı. Peki, bu maymun çiçeği HIV pozitifler için ne kadar riskli, nereden ve nasıl bulaşıyor? gibi bir sürü soru var akıllarda.


Biz de konuyu uzmanından dinleyelim ve merak ettiklerimizi anında sorabilelim istedik. Ege Üniversitesi HIV/AIDS Araştırma ve Uygulama Merkezi (EGEHAUM)* müdürü ve aynı zamanda enfeksiyon hastalıkları uzmanı olan Prof. Dr. Deniz Gökengin ile 23 Ağustos 2022 Salı günü saat 20.30 – 21.30 saatleri arasında birlikteyiz.


Kimler, Nasıl Katılabilir?

Etkinlik sadece HIV pozitiflere yöneliktir. Aşağıdaki başvuru formunu doldurarak etkinliğe başvuru yapabilirsiniz. Seminerlere katılım için Zoom linki etkinlikten birkaç saat önce whatsap mesajı ile telefonunuza iletilecektir.


Pozitif-iz Derneği etkinlikleri kayıt altına almamaktadır. Katılımcılar da etkinlikleri video (görüntülü ve/veya sesli kayıt), ekran görüntüsü şeklinde kayıt altına almayacaklarını taahhüt etmiş olmaktadır. Etkinlik sırasında kamera ve/veya mikrofon açmak zorunlu değildir.


Kamera veya mikrofon açan katılımcılar mahremiyetlerinin kendi sorumluluğunda olduğunu ve Pozitif-iz Derneği’nin hiçbir şekilde mahremiyetlerinden sorumlu tutulamayacağını kabul etmiş sayılmaktadırlar. Ayrıca, katılımcılar Zoom oturumunda bulunan kişilerin mahremiyetine saygı duyacaklarını, hiçbir şart ve koşulda kişilerin HIV statüsünü hiçbir yerde ve hiç kimseyle paylaşmayacaklarını da kabul etmiş sayılmaktadırlar.


'HIV ve Maymunçiçeği'

23 Ağustos 2022 Salı - Saat: 20.30 - 21.30



* Ege Üniversitesi HIV/AIDS Uygulama Ve Araştırma Merkezi (EGEHAUM) Kimdir?

Ege Üniversitesi HIV/AIDS Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEHAUM), Temmuz 2009 yılında kurulmuştur. Merkezin amacı, HIV ve AIDS’e ilişkin verileri toplayarak analiz etmek, konuyla ilgili araştırmalar yapmak, hasta ve hasta yakınlarını ve başta risk grupları olmak üzere toplumu bu hastalık hakkında bilgilendirmek, HIV ve AIDS konusuna ilişkin danışmanlık hizmetleri vermek, epidemiyolojik ve klinik araştırmalar yapmaktır


158 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Yorumlar


hiv tdvisinde yeni dönem
bottom of page