top of page
  • Yazarın fotoğrafıPOZİTİF İZ

HIV'in Ötesinde Bir Yaşam Toplantısındaydık

22-23 Eylül 2022 tarihlerinde Gilead tarafından hibrit olarak düzenlenen Uluslararası ’For A Life Beyond HIV / HIV'in Ötesinde Bir Yaşam’ toplantısına derneğimizi temsilen yönetim kurulu başkanımız Önder Bora çevrimiçi olarak katıldı.


Dünyanın birçok ülkesinden hekimler ve HIV alanında çalışan aktivistlerin katıldığı toplantının açılışını ‘HIV ile yaşayan herkesin hayatlarını en iyi şekilde yaşayabilme imkânına erişmesi’ başlığıyla David Wohl, US Catarina Esteves, PT Susan Cole, UK gerçekleştirdiler.

Ardından Sanjay Bhagani, UK ve Maka Gogia, GE ‘HIV tedavisinin merkezindeki kişiler için yeni normal’ başlıklı sunumlarını yaptılar. COVID-19 pandemisi sırasında Gürcistan’da tedaviye ve kişilere erişimle ilgili uyguladıkları metodları anlattılar.


Jeffrey Bhagani, UK ve Dazon Dixon Diallo, US ‘Kamu politikası yoluyla eşitsizlikler mücadele’ başlıklı sunumu gerçekleştirerek; özellikle kadınlar, ekonomik zorluklar veya ırksal ayrımcılıklar yaşayan HIV ile yaşayan kişilerin sorunlarına değindiler.


Kahve molası sonrası ilk bölümü sadece hekimlere açık olan Masterclass oturumları başladı. İkinci bölümde Michelle Croston UK ve Catarina Esteves, PT Bütünsel Tedavi başlığı altında sağlıkla bağlantılı kaliteli yaşam ve viral yükün baskılanması konularını aktardılar. Masteclass’ın üçüncü ve son bölümünde Jane Anderson, UK ve Susan Cole, UK ‘HIV tedavisinde uzun süreli başarıda kişi merkezli yaklaşım’ konulu sunumu gerçekleştirdiler.


David Wohl US, Catarina Esteves, PT ve Susan Cole, UK tarafından ilk günün özet tartışmasının ardından toplantının ilk günü sona erdi.


Toplantının ikinci günü, ilk bölümü yine sadece hekimlere açık olan Masterclass ile başladı. İkinci bölümde Carcom Maor, IL ve Mazda Adli, DE tarafından Ruhsal Sağlığı Düşünmek konusu işlendi. Üçüncü bölümde Bruce Richman, US ve Lucy Njenga, KE tarafından ‘’Ayrımcılık ve Önyargılardan Arındırılmış Bir Toplum İçin Çalışmalar’’ başlıklı sunum gerçekleştirildi.


Kahve molasının ardından David Wohl, US, Giovanni Di Perri, IT, Michelle Croston, UK, Susan Cole, UK, Karine Lacombe, FR, Carcom Maor, IL ve Bruce Richman; US tarafından ‘Herkes için HIV Tedavisinde Uzun Süreli Başarı’ konulu açık oturumda konuştular. Tedavinin önündeki engeller, tedaviye ulaşmama, ayrımcılık ve damgalanma gibi başlıklar ele alındı.


David Wohl, US, Catarina Esteves, PT ve Susan Cole, UK gerçekleştirdikleri kapanış konuşmalarıyla toplantı sona erdi.


75 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


hiv tdvisinde yeni dönem
bottom of page